29 May 2012

Lagu Sudah Cukup Sudah NIRWANA Tentang Laki Bunuh Diri

Views

Zaty ader baca artikel ni kat mynewshub , zaty suka sangat lagu ni so thats y zaty nk share ngn korang2 jugak hehe.. so, jom la baca.. apa tunggu lagi ^ ^
JAKARTA – Kumpulan muzik dari Indonesia iaitu Nirwana yang popular di Malaysia dengan lagu Sudah Cukup Sudah memberitahu lagu itu dihasilkan bagi mengingati sahabat mereka yang mati akibat bunuh diri dalam kejadian beberapa tahun lalu.
Vokalis kumpulan tersebut, Denis berkata, sahabat mereka amat kecewa apabila kekasihnya berlaku curang dan mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain sehingga menyebabkan kehidupannya menjadi sengsara.
“Sahabat kami ini baik orangnya tetapi dia mendapat teman wanita yang jahat kerana sanggup berlaku curang.
“Setiap malam dia menangis sehinggalah dia mengeluarkan perkataan “sudah cukup sudah… biarlah aku pergi saja,” membuatkan kami amat terharu mendengar luahan hatinya itu,” katanya kepada mStar Online ketika ditemui sini, baru-baru ini.
Jelas Denis lagi, tidak lama kemudian, mereka mendapat berita lelaki berkenaan ditemui mati akibat membunuh diri sehinggalah mereka mendapat ilham untuk menghasilkan lagu berkenaan.
Katanya, ketika merakamkan lagu tersebut, dia tidak dapat menahan sebak apabila mengenang peristiwa tersebut yang berlaku akibat masalah putus cinta.
“Percaya atau tidak, saya menangis semasa merakamkan lagu itu. Saya benar-benar tak sangka sahabat saya mati akibat bunuh diri. Apabila saya mengilhamkan lagu berkenaan, saya benar-benar berharap contoh itu tidak dikuti oleh semua peminat saya,” katanya.
Sementara itu ditanya mengenai kehidupan mereka sebelum bergelar artis Nirwana memberitahu mereka hidup melarat termasuklah terpaksa tidur di bawah jambatan di negara ini.
Mereka juga pernah makanan nasi berkongsi lima kerana tiada sumber pendapatan lain akibat kesempitan hidup.
“Kami hidup melarat, tidur di bawah jambatan dan juga di tepi kaki lima jalan. Tapi itu semua pengalaman berguna untuk kami iaitu bukan mudah untuk menjadi seorang ahli muzik yang berjaya sebenarnya.
“Kami amat bersyukur kerana single pertama kami menjadi popular di Malaysia dan memasuki carta kebanyakan stesen radio disana,” katanya.
Selain Denis, Nirwana dianggotai oleh Henry (pemain dram), Arief (keyboard), Avew (gitar) dan Ekek (gitar utama).
Kumpulan berkenaan berasa dar Subang, Jawa Barat dekat sini dan merupakan kumpulan muzik yang sedang mencipta populariti di Malaysia.- MStar

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

28 May 2012

LOMO WAVE by - Mira Hussin & Amir Corner

Views







Seriusly, GA ni memang cantek gilerr laa.. fuhh ! meleleh air liur tengok kamera LOMO ni.. So kawaiii ! korang x teringin ke nak join? Boleh dapat kamera ni free2 woo ! Sebelum tu, jom ikut dulu syarat2 nih..

  • Like fanpage diorang. Boleh tengok kat tepi blog ataupun klik je button like kat atas tu blog tu.
  • Copy paste code tu dekat entry korang
  • Ambil banner bawah ni then letak kat sidebar korang
  • Pastikan korang bagi link penyertaan bukan link blog

Hadiahyer?? Kalau menang, korang akan dapat : :


  • 1st top referring site = Waterproof Lomo with films 
  • 2nd top referring site = Waterproof Lomo with films
  • 3rd top referring site =  Waterproof Lomo
  • 1 lucky winner = RM10 topup
  • 1 lucky winner = RM5 topup
  • 5 lucky winner = RM3 topup


- Zaty sebenarnyer baru kenal ngan blog mira ni, tapi zaty tertarik sangat dengan contain2 dalam blog mira ni
- Blog yang superb kiut & nice
- Tutorial yang sangat mudah nak ikut
- Blognyer xberat, so xder la stuck2 kan : )



- Blog yang super simple but nice
- Kreatif dalam menarik follower
- Banyak input2 yang sangat berguna
- Banyak informasi terkini

* Amacam? xkan masih x terhingin kot? haha.. so jom la ramai2 join GA ni ye.. ^ ^ 

tag : qyrn , haziaty , meera


kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

23 May 2012

Rahsia Di Sebalik Awek Cantek

Views

Malas nak cakap banyak, jemput tengok je la ye hehe : )


0opss ! Jangan terpedaya dengan MAKE-UP ! hehee


kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

17 May 2012

Alasan Tandas Perempuan Xleh Dekat DgnTandas Lelaki

Views









Amacam? Ada bran ka laki2 gatal uiy?



credit tabekpuang







kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

16 May 2012

TANDAS PALING MENGERIKAN DI DUNIA

Views





Bagi sebahagian orang, hanya menengok ke bawah dari tingkat 15 sudah cukup mengerikan, dan membuat bulu kuduk merinding.
Tapi bagi pemilik sebuah penthouse di Guadalajara, Mexico, kengerian itu adalah sesuatu yang harus dihadapi setiap kali mereka duduk di toilet.
Pasalnya, bilik mandi ini terletak tepat diatas lubang bekas lif setinggi 15 tingkat yang sudah tidak digunakan lagi.
Yang lebih mengerikan lagi, ketika si pemilik melaksanakan aktiviti sehari-hari yang sederhana, seperti menggunakan tandas atau memberus gigi, mereka dapat melihat ke bawah melalui lantai lutsinar dari kaca.
Penthouse mewah ini terletak di atas sebuah bangunan kolonial Mexico tahun 1970-an di Guadalajara. Dan interior dalam rumah ini direka oleh arkitek Hernandez Silva Arquitectos.
Menurut thisiscolossal.com, para arkitek berkata: “Pada awalnya ini bertujuan untuk membina lif kedua, namun tidak pernah dipasang, dan dijadikan tandas dengan lantai kaca yang membuat anda dapat melihat dengan jelas 15 tingkat ke bawah.
Struktur penthouse ini dibina berdasarkan medan dan plat, yang bererti para arkitek boleh mengeluarkan dinding dan mencipta lebih banyak ruang dengan memasang tingkap besar.


* Amacam? ader sapa2 teringin nak guna toilet macam ni x? hehe XD

credit to amekaw





kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

15 May 2012

Di Sebalik Simbol Avatar Coklat "Solidarity With Palestinian Prisoners On Hunger Strike"

Views



Sekarang ni di facebook tengah rancak dengan penukaran default picture menggunakan avatar"Solidarity with the Palestinian Prisoners on Hunger Strike" adalah sebagai tanda sokongan kita terhadap tahanan Palestin yang sedang mogok lapar di penjara Israel.

Dan ada orang yang mempersoalkan apa manfaat yang diperolehi dengan menukar avatar tersebut. Tidak kurang ada jugak yang memperlekehkannya.


Sebelum ini, adakah anda ambil kisah mengenai Hari Nakbah dan mogok lapar di Palestin? Apabila melihat ramai rakan-rakan facebook anda menukar avatar tersebut, pasti anda akan tertanya-tanya apakebenda tu? apakehal yang terjadi sekarang ni? Yaa.. Sekurang-kurangnya sekarang anda dah tahu. It's called awareness!

Simbolik Penukaran Default Picture (DP) ialah :


1. Gambar di atas adalah simbolik kepada tahanan Palestine yang dipenjara.

2. Coklat adalah warna pakaian yang dikuatkuasakan oleh Perkhidmatan Penjara Israel ke atas tahanan Palestin.

3. Logo di sebelah kanan bermaksud "Shabas" dan ia adalah singkatan bagi Perkhidmatan Penjara Israel.

4. Tujuan kita menukar DP menggunakan avatar tersebut adalah untuk memberi kesedaran dan peringatan kepada orang ramai tentang nasib saudara Islam kita yang kini sedang dipenjara di Israel dan sedang mogok lapar. Kalau korang nak tau ini adalah Mogok lapar terbesar dalam sejarah. #Fakta

5. Memang benar penukaran DP ini tidak dapat membantu mereka secara langsung. Tapi yang pastinya akan membuat semua orang tahu apa yang sedang berlaku dan mungkin semua orang Islam akan mendoakan mereka. Doa adalah senjata kita sebagai umat Islam.

6. Anda tak tahukan pasal ni sebelum ni? Sekarang anda sudah tahu. Ini membuktikan motif penukaran DP kami telah berjaya mencapai matlamatnya.


Apa hukum mogok lapar?

Pilihan yang ada bagi seorang muslim untuk menentang kezaliman ialah puasa bukan mogok lapar. Mogok lapar adalah salah disisi syara' bagi ummat Islam. Akan tetapi, dalam hal mogok lapar oleh tahanan ummat Islam di dalam penjara Israel, Prof Dr. Yusuf al Qaradhawi ada menjelaskan :

“ Mereka adalah pejuang keadilan! Mogok (lapar) adalah hak mereka yang telah diiktiraf yang bertujuan untuk membongkar segala bentuk kezaliman dan kejahatan yang dilakukan ke atas mereka!
 Oleh itu menjadi kewajipan ke atas setiap orang Islam untuk memberikan sokongan padu kepada mereka mengikut kemampuan masing-masing samada secara sokongan aman, demontrasi atau sokongan moral termasuklah secara mogok lapar atau menghantar telegram dan mengeluarkan kenyataan rasmi untuk merasakan dan menzahirkan bahawa kita adalah senantiasa bersama-sama dengan mereka!"
Jadi, mogok lapar dibolehkan dalam hal tersebut kerana mogok lapar mungkin satu-satunya pilihan yang ada pada mereka disebabkan keterbatasan ruang dan keupayaan yang dimiliki oleh seorang tahanan untuk membebaskan dirinya. Hanya itu pilihan yang mereka ada bagi mendesak Israel membebaskan mereka sekaligus memberitahu dunia tentang kekejaman Israel laknatullah.



Zaty pon dah tukar DP ni, korang bila lagi 0.o ?



credit to : taotauajer



kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

CERITA LAWAK

Views

CERITA LAWAK


Citer 1Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri: Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri: Buku bank abanglah..

Citer 2Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Citer 3Tunang Farid, Siti, menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru. Sebelum tu awak mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak, Nanti awak pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk........ Benci ........

Citer 4
3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Katanya, 'Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Citer 5
Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus. Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang strok. Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya.. 

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

Budak Kiut nyanyi lagu Number One For Me - Maher Zain

Views

Tabik Spring toing toing ngan budak kecik ny, baru 8 tahun tapi excellent giler dier cakap english.. Maybe sebab budak ny menetap kat negara luar jugak kot hehe.. But anyway, lets enjoy watching the video.. >_<



kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

14 May 2012

Number One For Me Lyrics - Maher Zain

Views

Yeay ! Zaty dah tuka lagu kat belog zaty.. Best sangat2 lagu Maher Zain sebab rancak2 sikit hehe.. and lagu ni khas di tujukan buat kaum ibu2 especially my mom la hehe.. Lagu ni dah meluahkan segala rasa hati yang x terluah kat mak kita.. tol x? hehe..

Mom, you r the the number one for me.. mmuuaahh ! :-*    

Jom nyanyi together2 !  hehe  

i was a foolish little child
 crazy things i used to do
 and all the pain i put you through
 mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
 the days i told you lies
 now it's time for you to rise
 for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
 if i could make it undone
 i swear that i would
 i would make it up to you

mum i'm all grown up now
 it's a brand new day
 i'd like to put a smile on your face every day
 mum i'm all grown up now
 and it's not too late
 i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
 your famous line
 about the day i'd face in time
 'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
 i've learned so much from you
 now i'm trying to do it too
 love my kid the way you do

oh, if i could turn back time rewind
 if i could make it undone
 i swear that i would
 i would make it up to you

oh, if i could turn back time rewind
 if i could make it undone
 i swear that i would
 i would make it up to you

mum i'm all grown up now
 it's a brand new day
 i'd like to put a smile on your face every day
 mum i'm all grown up now
 and it's not too late
 i'd like to put a smile on your face every day

you know you are the number one for me
 you know you are the number one for me
 you know you are the number one for me
 oh, oh, number one for me

you know you are the number one for me
 you know you are the number one for me
 you know you are the number one for me
 oh, oh, number one for me

there's no one in this world that can take your place
 oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
 i will use every chance i get
 to make you smile, whenever i'm around you
 now i will try to love you like you love me
 only god knows how much you mean to me

oh, if i could turn back time rewind
 if i could make it undone
 i swear that i would
 i would make it up to you

mum i'm all grown up now
 it's a brand new day
 i'd like to put a smile on your face every day
 mum i'm all grown up now
 and it's not too late
 i'd like to put a smile on your face every day

mum i'm all grown up now
 it's a brand new day
 i'd like to put a smile on your face every day
 mum i'm all grown up now
 and it's not too late
 i'd like to put a smile on your face every day

the number one for me
 the number one for me
 the number one for me
 oh, oh, number one for me                                                                                                                        



kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

11 May 2012

Sweety Pretty Muslimah Vlogger

Views





Zaty tadi boring2 so ader la stalk sana, stalk sini, jalan2 kat dunia fb ni.. n terjumpa la satu pages fb ni daripada ' geng blogger ' .. dier ader post pasal sorang vlogger remaja muslimah yang berdkawah dengan cara yang unik sangat hehe.. Berdakwah macam2 cara kan, tapi dia menggunakan cara buat video kat youtube.. Tertarik sangat2 dengan dakwah yang cuba disampaikan.. xpecaya? tengok la sini



Yes, We Wear Head Tents

Pre-marital Relationship

Dah la cute, pandai, and lebih menarik.. usianya baru nak mencecah 19 hehe.. bagus kan?
ni fb dier : AisyahShakirah Add la klu nk tgk lukisan2 yang dier buat sendiri.. cantekk woo


kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

9 May 2012

Befday my sis Farahin Izzati

Views




9/5/1995 :
 hari ni la befday adikku farahin yang ke-17 hehe.. zaty ader gak wat suprise untuk dier.. contohnyer zaty adiahkan 'seluar comel pink kaler' n letakkan kat dalam pensil box dier dengan harapan dier akan bukak kat sekolah.. last2 kantoi sebab dier dah cek dulu pensil box dier tibe2 before g sekolah.. adess -.-'' xmenjadi pulak nak kena kan dier hehe.. punyer la dier bengang ngan zaty tadi haha.. dier tau, keje pelik2 ni memang zaty yang punya idea haha.. 

nak tau adiah ape lagi yang zaty n family hadiahkan kat dier?
nah tengok la kat sini hehee


hahaa.. cantek x adiah dier?? (^.^'')

handbag

jam Avon

Tali ehem2

celebrate wif pizza.. nyummy !

(>_<)

my daddy is still young izit? hehe.. tengok gigi diorang same.. like father like daughter tolla

mak cover mulut sebab ngah makan hehee.. but still pretty kan?

wif me.. auuuwww !

upacara menunjuk gigi

*adik2 lagi dua orang xda sebab sorang xpakai tudung n sorang lagi ngah sedap tidor hehe

- Tu ja nak habaq mai kat ampa.. kbai hehe - 




kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

2 May 2012

Gambar2 anak Dr.Syeikh Muszaphar swimming

Views




Lama dah zaty x update belog ni kan, sorry sesangat sebab xder mud dah nak update lepas zaty update pasal arwah sahabat zaty.. tapi Alhamdulillah sekarang dah ok n dah dapat hadapi kenyataan.. juz zaty masih fobia biler denga bab2 xcident ni lagi huhu.. tapi ajal maut di tangan Tuhan so kita sebagai manusia kena prepare la awal2 keyh..

Ok now zaty nak tunjuk siket gambar2 anak Dr Syeikh Muszaphar yang tengah swimming, zaty respect sangat ngan beliau sebab dah train anak kecik2 lagi untuk berenang.. zaty pon nak buat camtu jugak la nanti if dah ader baby.. 0Opss ! lambat lagi larh hehe.. 

Silakan la tengok gambar2 ni ye.. Kiut giler woo >.<












Amacam? comel kan? zaty pon geram sangat2 sebab anak2 dier ni chubby laaa hehe..









kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...