17 April 2012

Kau Sahabat, Kau Teman - Mohd Fazrein :')

Views


Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

16 April 2012

Kenangan Bersama Arwah Fazrein...

Views

15/4/2012 tepat pada jam 11.25a.m zaty menerima panggilan telefon dari kawan zaty qyrn.. 
qyrn: ktk pa polh? (tgh buat apa)
zaty: kmk kat popular jak tox, jalan2,knk? ( dekat popular tgh jln2, napa)
qyrn: zaty.... emm.... fazrein..... fazrein..... dah xda gik........
zaty: .........................................................................................

Lepas dengar je macam tu, bederau darah zaty.. menitis air mata xdapat nak bendung lagi walaupun ramai manusia time tu.. xsangka.. org yang rapat ngan zaty dah xda.. rasanya baru ja kami lepas chat bincang pasal kemasukan kamsis.. n dia selalu mcj zaty cakap ''ZATY.. !!!! LAPARRRR.... !!!'' n zaty pon akan salu balas cakap "aeyhh !!!pegi larh makan nun ! hehe.. asyik2 lapa jak keja kau" hmmm... tapi tu semua tinggal kenangan... zaty xmungkin lagi dengar words lapa dier, xdenga lagi luahan perasaan dier biler dier sukakan some1, xdenga lagi segala luahan masalah dier n xkan nampak lagi hidung dier bedarah.. hmm.. kadang2, ada masa hidung dier tiba2 akan keluar darah... hmm... sebak bila salah seorang sahabat dier baru gitau zaty yang arwah salu cerita kan tentang zaty dekat dier..dier cakap zaty memahami dier.. hmm.. biler ada masalah laptop, dia akan tolong tanpa mengharapkan sedikit pon balasan, kadang2 nak g pusat islam n pegi kelab PRSP pon, zaty akan g ngan dier.. biler ader pejumpaan, kami bincang dulu nak pergi atau xnak.. n macam2 lagi larh... Tapi time kami sem 2 la yang paling banyak kami bersama2 dengan Mr.Pantai.. Kami akan keluar bertiga sama2, beli barang sama2, pergi pantai sama2, joging pusing poli sama2, makan sama2 n macam2 lagi laa.. xdapat zaty nak fikir lagi.. makin sebak zaty.. Arwah sememangnya seorang yang sangat baik, xlokek dengan senyuman, sentiasa membantu mana2 sahabat dalam kesusahan, menjaga solatnya insyaAllah, rapat dengan ibunya dan kurang bercakap untuk siapa yang kurang rapat dengannya dan arwah semestinya adalah seorang pendengar yang setia...

Eyn... sebenarnya, sampai sekarang aku masih menangis bila teringatkan kau.. Tapi, aku tau semua tu xda gunanya.. aku xnak kau sedih tengok orang disekeliling kau sedih..Mulai sekarang, aku cuba untuk x bersedih lagi sebab aku yakin, kau ditempatkan dikalangan orang yang beriman InsyaAllah.. n aku akan selalu mendoakan kau eyn..

Kecewa dengan sesetengah pihak yang seolah2 menyalahkan arwah tentang kematiannya, wahai sahabat2ku yang lain.. ajal maut ditangan Tuhan, even korang tengah makan ke, tidur ke kalau dah ajal tetap ajal... Tolongla jangan buat spekulasi yang bukan2.. Plisss ! N dikesempatan ni, zaty wakil dari abang n sahabat arwah nak tanya jika ada siapa2 yang masih belum dilangsaikan hutangnya or apa2 saja la.. tolong bagitahu zaty ya.. PLISS..! 

p/s : bermimpi tentang kau semalam seolah2 hanya tersenyum kepadaku tetapi ada penghalang didepan kau menyebabkan kita berada di jarak yang jauh.... :') Semoga kau ditempatkan dikalangan orang yang beriman wahai sahabatku Mohd Fazrein...


Berseri2 wajahnya.....

Ini kemahiran arwah, pandai main flip2.. memang terer kan?

Jalan2 kat pantai release tensyen lepas final exam :)

gamba curi2.. romantik pulak diorang berdua ni kan?

Jangan salah anggap, ni bersama natijah.. bestfriend zaty gak..
(bergamba lepas penat buat gotong royong) 

Bersama senior kami, abg adzhari.. otai dalam PRSP :)
(otw nak buat kerja amal bakti siswa)

Malam dinner ala2 arab PRSP.. Arwah jadi MC malam ni : )

Makan Besar Keluarga PRSP

Kenangan bersama xkan terhapus buat selamanya.. khas buatmu sahabatku...

Arwah kemalangan pada jam 11mlm, dan menghembuskan nafas terakhir kira2 jam 8pagi.. Zaty harap agar ada yang sudi memberi sumbangan kepada keluarga arwah seikhlas yang mampu... Semoga Allah membalas jasa baik anda dan diberikan pahala berlipat ganda Amiiiiin...

Public Bank : 4721699229 

CIMB Bank : 1117-0008104-52-6



(atas nama saudara fakhrur razi)

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

11 April 2012

Folower meningkat trafik bertingkat2

Views

Jom tingkatkan trafik korang !


Klik KINA : )


kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa

Views

Jom ramai2 join segmen ni : )



credit : LISA



kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

BATTLESHIP GEMPAK

Views

Semalam zaty ader outing ngan kawan2 iaitu Mimin ,Anip n Nor Iman So kiteorang decide nak tengok citer Battleship... Citer ni memang gempak giler ! Bayangkan la semalam ari 1st citer Battleship tu keluar, tapi orang beratur hampir sampai tempat nak masok wayang.. Zaty tengok wayang kat MBO Spring Kuching.. Memang seriusly ramai sangatt la *mybe sebab cuti hari Agong jugak kot semalam ? 

Cerita nya berkisahkan tentang Tentera Laut Marin yang adakan perlawanan battleship antara negara2 lain.. Kalau perasan, diorang ada sebut Tentera dari Malaysia jugak hehe.. Fames dah Malaysia sekarang sampai dalam citer ni pon ader sebot sal Malaysia.. *bangga jadi rakyat Malaysia! . Sambung citer tadi, tiba2 macam ader mende asing jatuh kat bumi terkena pulak bahagian China, dier ala2 macam mesin..(Yang peliknyer, Obama & rehanna pon ader masok sekali dalam citer ni hehe).. 0k2, Start dari situ la The War Begin! Kapal Perang (Battleship) lawan dengan mesin makhluk asing.. Citer ni memang TERsangat lawak,TERsangat suspen, TERsangat best n macam2 lagi laa.. nak tau, gi la tengok sendiri yee : )

p/s zaty ader curi2 rakam sikit part2 dalam cerita ni.. Jom tengok !






Selamat Menonton hehe : )

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

Masok Paper Utusan Borneo

Views

Zaty pon xtau la cerita apa sebab dah ader post zaty sebelum ni pasal konvoi ramai2 ke Telaga Air tu.. So, now zaty juz post je gambar zaty, daddy & the geng kat sini ye.. Jemput tengok gambar yang biasa2 ni hehe : )



pakai spek sebab silau sangat matahari tuuu hehe : )

KDAA ~


kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

6 April 2012

Big Bike Ride Wif Abah & The Geng to Telaga Air

Views

Tetibe je Title post zaty ni ckp omputih kan? haha.. bukan ape.. tapi tadi naik moto ngan geng abah smua.. ader sorang omputih ni daripada Switzerland join sekali.. Dier ni minat travelling, Malaysia ni kira negara yang ke 31 yang dier pernah jelajah.. Terer kan? dier cakap kat zaty yang 'I do not want to get married because I want to be free to pursue my dreams around the world but i has a girlfriend from philippine who is very understanding of my dreams. She have a big heart you know. I was lucky to have her'. Semoga cepat2 la dier berkahwin & mana tau, 1 hari nanti hati dier terbukak memeluk islam Amiiiin.. Banyak lagi yang dier cerita, tapi cukup sampai sini je larh kot kan hehe.. 

OK ! tadi abah ajak naik moto nak g Telaga Air ngan geng2 moto abah.. So zaty On je la sebab boring gak xbuat pape kat umah lagipon dah lama xnaik moto ngan abah ni. Planing riding sampai Telaga Air ni bukan apa, juz saja2 ja jalan2 panaskan enjin moto & ada photoshoot untuk Borneo Post Newspaper. FYI, zaty masok paper ni secara x langsung hari Ahad.. Bagi yang kat Semenanjung, mintak maaf la sebab paper ni ader kat Sabah Sarawak je.. Kalau nak gak, T zaty post ke sana ye hehe ^_^ . Ok, ni ader gmbar2 siket.. Memang geng2 abah banyak laki  tapi ader gak la siket pmpn, diorang ni semua seumur & sebaya ngan abah jugak hehe.. 


me wif my lovely dad 

 Terasa kerdil pulak kat sini hehe

moto biru ni, moto omputih ni punyer.. kat box moto dier penuh sticker negara2 yang pernah dier pegi

Ni diantara moto-moto yang join tadi, banyak lagi moto lain tapi malas nak tgkap gamba hehe

Hero Hindustan Kedah 'Kuch kuch hotak hang' hehe.. Awet Muda betol abah ni kan?

OK ! Sekian saja untuk kali ni.. K DAAA ~

p/s cuaca panas giler tadi -.-'

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

4 April 2012

CIRI-CIRI WANITA HANTARAN RM10,000 KE ATAS !

Views



Seorang pengguna Facebook mengariskan ciri-ciri berikut sebagai panduan untuk meletakan harga wanga hantaran RM10,000.
Rasanya semua sifat itu memang penting tanpa perlu mengira jumlah wang hantaran.
Jumlah RM10,000 itu mungkin sekadar kiasan dan bukan sesutau yang wajib.Namun mungkin apa yang ingin digambarkan adalah sikap yang dicari dalam diri seorang
wanita.
Dan yang terpenting, apakah syarat ke-10 yang anda mahu letakan dalam diri pasangan anda?
1: Solat tidak tinggal
2: Menutup Aurat
3: Tidak pernah couple
4: Jaga tingkahlaku
5: Pandai mengaji
6: Tahu hukum agama
7: Hafal quran
8: Pandai memasak
9: Pandai menjahit
10: ?? anda tambah sendiri

p/s : haha.. berapa ramai la yang complete semua kat atas ni erk?? : )

sumner: amekaw

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

3 April 2012

Jom Terjah FB - " Syabab Musafir Kasih "

Views

Kalau sahabat2 zaty dari fb perasan, banyak post2 zaty yang islamic yang selalu ader gamba katun.. gambar katun ni n sumber2 post2 zaty, banyak yang zaty dapat dari fb "Syabab Musafir Kasih" ni taw.. klik la klu nak tgk.. memang xdapat nak add as freind pon sebab ramai sangat dah friend dier BUT BUT BUT kita boleh subcript dy.. ayat2, gambar2, nasihat2, madah2 yang dier buat, semuanya memang best sangat ! Idol dier Ustaz Azhar Idrus.. So,  apa2 sumber pon, banyak yang dier dapat dari fb UAI & printscreen UAI . 

ni ada gambar2 untuk tatapan.. TERBAIKK !!




















































Banyak lagi la gambar2 menarik yang penuh maksud yang dalam.. kalau nak lagi, korang bukak la fb dier n konfem2 korang akan menarik tertarik hehe.. dakwah yang cuba disampaikan melalui fb amt amat amatlah berkesan.. TAHNIAH SYABAB !!

credit to : belog Syabab : )








kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

1 April 2012

MAJLIS PERKAHWINAN DA BOOM !

Views

Semalam, zaty wif family ada g jemputan kahwin ni.. Memang seriusly best giler la sebab majlisnyer agak meriah.. Si pengantin wanita nyer doktor, dats y kot majlis besar-besaran di buat... 

Abah : "fadyha kawen nanti buat macamni nah"
Me    : "xmaw la, nak buat beysa2 ja abah hehe"
Abah : ".....(Terdiam)"

- Sory abah, bukan xmaw buat besar-besaran macamni, tapi fadyha lebih suka cara islam.. xperlu bersanding kot.. Risau takot ikut cara agama lain.. Tapi fadyha janji, kenduri mestila ada hehe : ) 

*xnak kecikkan ati abah sebab zaty pon paham, zaty kan anak first.. mybe sebab 2 expectation abah untuk perkahwinan zaty nanti nak buat besar-besaran kot.. hehe..tapi  xperla abah, buat yang biasa2 pon xper kan? janji anak abah ni bahagia.. betol x abah? hehe.. Sayang abah sangat2 !! 

Ok dah stop ! now zaty nak letak gambar2 yang konpem buat ati korang terlintas nak buat majlis macamni jugak hehe.. : P jom tengok! 



                                                               ni la pengantin nyerr


ni acara makan temuan yang hanya ada di sarawak
 rasanya.. acara ni kena suap makan sendiri cepat2..


                                                          hiasan bungat yang cantek giler

                                                               pelamin yang SUPERB !

                                                                   kereta pengantin

                                                            parentku yang sangat sweet !

                                                                 familyku tersayang !!

                                            
p/s dah macam mamarazzi plak zaty ni sebab asyik tangkap gamba sini sana.. hehe

OK cukup sampai sini je keyh hehe.. ingat ye, kahwin memang sekali seumur idup or maybe lebih  hehe.. tapi xperlu sangat kot buat besar-besaran sangat..Sebaik-baik perkahwinan adalah semurah-murah mas kawin atau perbelanjaan.. betol kan? : ) hehe 

K DAAA ~

kalau suka jangan lupa LIKE . TQ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...